Tel / Fax 0240-532158 euro.fish@yahoo.com

Despre EuroFish

Despre noi

Euro Fish S.R.L. Tulcea este o societate comercială cu capital integral privat, înființată în anul 1999. Obiectul de activitate principal este acvacultura în ape dulci, prioritatea companiei fiind pescuitul si valorificarea peștelui. 

Euro Fish S.R.L. are ferma pe teritoriul județului Tulcea, in apropierea satului Enisala, pe partea stângă a drumului Enisala - Sarichioi -Tulcea. Aici există un punct de desfacere unde doritorii se pot aproviziona cu peste proaspăt, pescuit în ziua respectivă.

Activitatea de producție a firmei se desfășoară pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, fiind înscrisă în Registrul unităților de producție din acvacultură cu nr. RUA 1342.

Amenajarea are o suprafață de 2080 ha ce cuprinde crescătoria cu o suprafață de 1800 ha luciu de apă formată din lacul Babadag și pepiniera cu o suprafață de 280 ha din care 268 ha luciu de apă formată din heleșteiele EC 1+1 și EC 1+2.

Amenajarea Piscicolă Babadag este situată în perimetrul rețelei ecologice Natura 2000 făcând parte din situl de importanță comunitară ROSCI 0065 Delta Dunării și aria de protecție specială avifaunistică ROSPA 0031 Delta Dunării și Complexul Razim – Sinoie.

Activitatea de acvacultura se desfășoară conform tehnologiilor piscicole specifice amenajărilor piscicole semiintensive, producerea peștelui de consum realizându-se în regim nefurajat  prin populări cu puiet de pește din speciile (crap, sânger, novac, cosaș).

Populările se realizează în două perioade ale anului: martie – aprilie și în octombrie – noiembrie.

Pescuitul de recoltă se desfășoară după tehnici tradiționale, în concordanță cu politicile de mediu și de exploatare sustenabilă a resurselor naturale, metoda utilizată fiind pescuitul cu năvodul, în cadrul amenajării existând 16 pescari care sunt împărțiți în 4 echipe de pescuit

Pe toată perioada anului, atunci când condițiile meteorologice o permit, pescarii își încep activitatea odată cu răsăritul soarelui deplasându-se către locurile de pescuit de unde revin la sediul fermei în jurul prânzului pentru a preda captura de pește.

Peștele se transportă la mal cu bărcile unde este descărcat în instalația mecanizată de ridicat de unde ajunge la masa de sortare amplasată în fața punctului de colectare.

Aici, peștele este sortat, cântărit, refrigerat și vândut către entitățile interesate, clienții fiind atât persoane juridice, cât și persoane fizice.

                       

Capacitatea de producție este, în prezent, de 400 - 450 tone de pește proaspăt de consum pe an, ponderea fiind deținută de speciile sânger si novac – 85%.

Însă, pe lângă aceste specii, in Amenajarea Piscicolă Babadag se comercializează și alte specii de pește cum ar fi: crapul, cosașul, șalăul, somnul, carasul, plătica, știuca, anghilă.