Tel / Fax 0240-532158 euro.fish@yahoo.com

Despre EuroFish

 

Despre noi

Euro Fish S.R.L. Tulcea este o societate comercială cu capital integral privat, înființată în anul 1999. Obiectul de activitate principal este acvacultura în ape dulci, prioritatea companiei fiind pescuitul si valorificarea peștelui. 

Euro Fish S.R.L. are ferma pe teritoriul județului Tulcea, in apropierea satului Enisala, pe partea stângă a drumului Enisala - Sarichioi -Tulcea. Aici există un punct de desfacere unde doritorii se pot aproviziona cu peste proaspăt, pescuit în ziua respectivă.

peste Eurofish Tulcea

Activitatea firmei se desfășoară in cadrul Amenajării Piscicole Babadag, ce funcționează pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.  Amenajarea este destinată producerii peștelui de consum și este înscrisă in Registrul unităților de producție din acvacultura cu nr. RUA 1342.

Lacul Babadag

Amenajarea are o suprafață  de 2080 ha și cuprinde crescătoria și pepiniera. Crescătoria este formată din lacul Babadag și are o suprafață de 1800 ha . Pepiniera, de 280 ha, este formată din heleșteiele EC 1+1 și EC 1+2.

pescuit traditional

Activitatea de acvacultură se desfășoară conform tehnologiilor piscicole specifice amenajărilor piscicole semi intensive. Amenajarea produce pește de consum, în regim nefurajat,  prin populare cu puiet de pește în policultură (crap, sânger, novac, cosaș). Popularea se realizează în perioada martie – aprilie  și în octombrie – noiembrie.

pescarii Eurofish

Pescuitul de recoltă se desfășoară după tehnici tradiționale, în concordanta cu politicile de mediu si de exploatare sustenabilă a resurselor naturale, metoda utilizată fiind pescuitul cu năvodul. În cadrul amenajării există 4 echipe de pescuit.  Pe toată perioada anului, atunci când condițiile meteorologice o permit, pescarii își încep activitatea odată cu răsăritul soarelui. Revin la sediul fermei în jurul prânzului,  unde predau  capturile de pește.

traditie pescuit

Peștele se transporta la mal cu bărcile, după care este dus cu instalația de ridicat la masa de sortare amplasată în fata punctului de colectare. După sortare, este transportat manual în punctul de colectare. Este cântărit, refrigerat, apoi vândut către entitățile interesate. Clienții sunt atât persoane juridice cât și persoane fizice.

 

peste proaspat

Capacitatea de producție este de 400 - 450 tone de pește proaspăt de consum pe an, ponderea fiind deținută de speciile sânger si novac –85%. Însă, pe lângă aceste specii, in Amenajarea Piscicola Babadag se comercializează și alte specii de pește - crap, știucă, cosaș, șalău, somn, caras, plătică, anghilă.  

Lacul Babadag

Amenajarea Piscicolă Babadag este situată în perimetrul rețelei ecologice Natura 2000. Face parte din situl de importanță comunitară ROSCI 0065 Delta Dunării și aria de protecție specială avifaunistică ROSPA 0031 Delta Dunării și Complexul Razim–Sinoe.